Home Voeding Aminozuren: het vaak vergeten supplement
Aminozuren

Aminozuren: het vaak vergeten supplement

van admin-rxfit

Als sporter kun je waarschijnlijk wel opnoemen welke stoffen je binnen moet krijgen om goed te kunnen presteren en herstellen. Voldoende water, eiwitten, koolhydraten voor de energie, etc. Je hebt wellicht jouw dieet hierop afgestemd en weet zelfs welke supplementen je dient te nemen voor een optimaal resultaat. Er is echter een supplement dat door veel mensen vergeten wordt: aminozuren. Wij leggen je graag uit wat als fanatieke sporter jouw voordelen zijn als je aminocapsules als supplement neemt.

Wat doen aminozuren eigenlijk?

Je lichaam gebruikt aminozuren om carnitine aan te maken. Dit doet het uit twee stoffen: lysine en methionine. Dit zijn lichaamseigen aminozuren. De productie van carnitine vindt vooral plaats in de lever en de nieren. Hoe de stof precies werkt, kun je hier lezen. Wat het belangrijkste is om te weten: deze stof is essentieel voor jouw energieproductie en -verwerking. Kom je tekort, dan kun je te kampen krijgen met vervelende zaken als vermoeidheid; dat is nu net wat je als sporter niet wilt. Heb je echt een serieus tekort, dan kan dit resulteren in gewichtstoename; ook een uitwerking waar je natuurlijk niet op zit te wachten, tenzij het gainsin spieren zijn, maar daar is in dit geval geen sprake van.

Carnitine speelt ook een belangrijke rol in de gezondheid van het hart, de bloedvaten en de hersenen. Ook vanuit algeheel gezondheidsoogpunt is het dus belangrijk om jezelf ervan te verzekeren dat je voldoende binnenkrijgt.

Bekijk de aminozuren in de shop

Waarom je als sporter behoefte hebt aan meer

De aminozuren lysine en methionine komen van nature voldoende voor in voeding. Met name in vlees, vis en zuivel. Voor de meeste mensen is het slikken van supplementen dan ook niet aan de orde. Echter, wanneer jouw lichaam veel energie verbruikt, ligt een tekort op de loer en doe je er verstandig aan om extra hoeveelheden te nemen.

Het slikken van aminozuur-capsules is geschikt voor iedereen die op een intensief niveau sport bedrijft. Voor wie veel aan cardio doet en wil afvallen, helpen aminozuren hierbij. Bij krachtsporters en bodybuilders helpen de capsules juist weer in de krachtopbouw en spiergroei.

Eenvoudig te slikken

Bij het gebruik van aminozuren als supplement wordt er onderscheid gemaakt tussen trainingsdagen en rustdagen. Op beide dagen slik je drie capsules. Op de trainingsdagen doe je dit ‘s ochtends, voor de training en na de training. Op de rustdagen tijdens de drie belangrijkste maaltijden: het ontbijt, de lunch en het diner.

Kwalitatieve aminozuren van Acetyl L-Carnitine

Heb jij het gevoel dat je wel wat ondersteuning of extra supplementatie kunt gebruiken, dan raden wij de Acetyl L-Carnitine aan van Body & Fit Shop. Een pot van 240 capsules bevat een voorraad voor bijna drie maanden. Elke capsule bevat 500 mg Acetyl L-Carnitine en magnesiumstearaat. De capsule zelf bestaat uit gelatine. De hoeveelheid is perfect samengesteld voor fanatieke en intensieve sporters die veel van hun lichaam eisen.

Meer informatie over onze favoriete aminozuren

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer