Home Voeding Een goede eiwit shake is een sporter zijn beste vriend
Een goede eiwit shake is een sporter zijn beste vriend

Een goede eiwit shake is een sporter zijn beste vriend

van admin-rxfit

Je werkt je regelmatig in het zweet voor een goed en gezond lichaam en vraagt daarbij het uiterste van jezelf. Na een veeleisende sessie is het tijd om je lichaam rust te gunnen en zo goed en zo snel mogelijk te herstellen zodat je snel weer aan de bak kunt om je doelen te behalen. Een goede eiwit shake is hierbij jouw ideale gym buddy.

Het belang van eiwitten voor een sporter

Eiwitten (of proteïnen) spelen een cruciale rol bij spierherstel. Wie zijn spieren traint, brengt deze schade toe. Deze schade moet gerepareerd worden door het lichaam. Na elke reparatie is de spier een stukje sterker en zo wordt spiergroei bewerkstelligd.

Om het herstel van spierschade te bevorderen, heeft het lichaam eiwitten nodig. Niet voor niets hanteren topsporters een proteïnerijk dieet met hierin veel eiwitten. Hoe meer je van je lichaam verlangt, hoe meer je gebaat bent bij een hoge eiwitinname. Maar hoe zorg je hiervoor?

Bekijk onze favoriete whey proteine

Whey proteine is onmisbaar in jouw dieet

Kwalitatieve whey proteine neem je als supplement. Dit is geen maaltijdvervanger, maar een aanvulling op gezonde voeding: zie het als een ondersteuning. Met whey proteine maak je in een handomdraai een smakelijke eiwit shake die je lichaam helpt herstellen. Goede whey poeders zijn geïsoleerd, wat betekent dat je bijna alleen maar eiwitten binnen krijgt en geen andere ‘troep’. Het drinken van een eitwit shake na het sporten heeft enkele belangrijke voordelen:

  • Je voorziet je lichaam direct weer van energie
  • Je helpt het lichaam herstellen
  • Whey proteine helpt bij het stimuleren van spiergroei
  • Eiwitten geven je een verzadigd gevoel

Kies voor kwaliteit

Wil jij jouw spierherstel en spiergroei op een gezonde manier bevorderen, haal dan proteinepoeder in huis om eiwit shakes te maken. Je hebt de shake zo gemaakt: het enige wat je nodig hebt, is proteinepoeder en water of melk. De Gold Standard 100% whey proteine van Optimum Nutrition is een goede keuze. Dit is één van de hoogwaardigste eiwitpoeders die je kunt krijgen, tegen een scherpe prijs. Hij is hier te koop.

Bestel hier de nr.1 Gold Standard Whey Proteine

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer