Home Gear Keiharde buikspieren kweek je met een ab mat
Keiharde buikspieren kweek je met een ab mat

Keiharde buikspieren kweek je met een ab mat

van admin-rxfit

Het is de heilige graal van de meeste mannen: keiharde buikspieren kweken: abs of steel waarmee je kunt pronken. Niet voor niets besteden velen van ons een groot gedeelte van onze training aan het trainen van de buikspieren. Dat kan op zeer veel verschillende manieren, maar als je een ab mat aanschaft, weet je zeker dat je altijd verantwoord en gericht je buik kunt trainen wanneer het jou uitkomt.

Buikspieren zijn niet alleen optisch interessant

We hoeven er niet om te liegen: de meesten van ons willen vooral dat wasbordje omdat het nu eenmaal mooi staat. Je loopt toch net even met wat meer zelfvertrouwen en trots rond op het strand met een zichtbaar sixpack.

Buikspieren zijn niet alleen optisch interessant: sterke buikspieren zijn onmisbaar voor een sterke core. Wie zijn kern goed traint, is stabieler, krachtiger en beschikt over een betere houding. Niet voor niets krijgen veel mensen met rugklachten ook het advies om hun buikspieren te trainen.

Meer informatie over de ab mat

Hoe een ab mat je kan helpen

Het mooie aan het trainen van je buikspieren is dat je dit altijd en overal kunt doen wanneer het jou uitkomt. Je hebt hier in de basis helemaal geen hulpmiddelen bij nodig, hoewel wij er met klem wel een adviseren: de ab mat.

Om goed je abs te trainen, heb je niet altijd uren de tijd nodig. Je kunt ze trainen in de sportschool, maar je kunt juist ook thuis aan de slag. Elke ochtend voor het werk of ‘s avonds voor het slapen gaan even aan je sixpack werken? Het kan. Vergelijk dat maar eens met andere spieren, die over het algemeen veel lastiger te trainen zijn zonder hulpmiddelen.

In de toegankelijkheid en relatieve eenvoud van het trainen van je buik, schuilt ook het gevaar. Veel mensen doen hun sit-ups namelijk op een verkeerde ondergrond. De ondergrond moet niet te zacht zijn, want dan gaat de effectiviteit van spierspanning en stabiliteit verloren: je wilt de juiste spieren goed kunnen isoleren en voorkomen dat andere spieren mee moeten helpen.

Een stevige ondergrond is dus vereist, maar hij moet ook weer niet te hard zijn. Wanneer de ondergrond te hard is, is jouw work-out niet alleen oncomfortabel, maar je riskeert ook pijn en blessures aan onder andere je rug en nek. Dit is waarom een ab mat zo’n briljante uitvinding is.

Een goede ab mat is onmisbaar

Investeer in een goede ab mat, om de volgende redenen:

  • Altijd en overal je buikspieren veilig en comfortabel trainen
  • Geen ongelukken dankzij de anti-sliplaag
  • Betere houding en isolatie van je spieren
  • Snellere resultaten

Een goede ab mat heeft een anti-sliplaag, is groot genoeg, heeft een prettige vorm en oppervlak en geeft je de juiste ondersteuning. Zoek je zo’n mat, dan kunnen wij absoluut de Crossmaxx Pro Ab Mat aanraden: een heavy duty mat tegen een zeer scherpe prijs. Hier kun je hem kopen.

Lees verder over de ab mat

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer