Home Gear Meer uitdaging? Een gewichtsvest zorgt ervoor
gewichtsvest

Meer uitdaging? Een gewichtsvest zorgt ervoor

van admin-rxfit

Wat kun je doen om je training zwaarder en uitdagender te maken? Wanneer je werkt met gewichten, kun je extra gewicht toevoegen, of het aantal sets en/of reps verhogen, maar wat te doen met alle andere vormen van training? Langer doorgaan? Nog harder je best doen? Er is een simpele manier om al jouw trainingen nog effectiever en uitdagender te maken: een gewichtsvest.

Een gewichtsvest is voor iedereen

Wat ons betreft is een gewichtsvest één van de meeste onderschatte sportproducten. De echte fanatieke sporters zweren bij deze oplossing, maar de massa heeft de voordelen nog niet ontdekt. Dat is jammer, want zo’n vest is werkelijk voor iedereen geschikt. Je hoeft jezelf eigenlijk maar één vraag te stellen: wil ik het sporten uitdagender maken? Als het antwoord op deze vraag ‘ja’ luidt, dan moet je een gewichtsvest zeker overwegen.

Het bewijs van effectiviteit

Heb je nog nooit zo’n verzwarend vest gebruikt, dan heb je misschien enkele vragen. Over het draagcomfort, bijvoorbeeld. Maak je geen zorgen: als je het juiste exemplaar kiest, profiteer je van veel draagcomfort en -gemak. Heb je twijfels? Kijk dan eens om je heen en zie door wie gewichtsvesten worden gedragen. Veel hardlopers zweren hierbij en als er één sport is waarbij jij je vrij en comfortabel moet kunnen bewegen, dan is het hardlopen wel. Het feit dat fanatieke en getrainde hardlopers vaak opteren voor een gewichtsvest voor een extra dimensie aan hun training, zegt alles over het comfort én de effectiviteit hiervan.

Harder werken is beter presteren

Een weight vest is de beste en eenvoudigste manier om al jouw trainingen zwaarder te maken. Zoveel methodes om dit integraal te doen zijn er niet, dus wij beschouwen een gewichtsvest als een uniek en essentieel product voor de fanatieke sporter. Met een vest zoals dit, van Tunturi, voeg je in een handomdraai vijf kilo lichaamsgewicht toe, uiteraard zonder de nadelen van daadwerkelijk aankomen. Elke stap die je neemt, elke beweging die je maakt: je lichaam moet harder werken om die vijf kilo extra massa mee te krijgen. Het is de eenvoudigste en tevens meest doeltreffende manier om je training te verzwaren.

De voordelen van een weight vest

Een weight vest kan je helpen je doelen te bereiken en te overtreffen. Naast een fysieke uitdaging, voegt het ook een mentale uitdaging toe. Als je gericht traint om een doel te bereiken, kan een weight vest ervoor zorgen dat je dit doel sneller bereikt of zelfs overtreft. Train je bijvoorbeeld voor een halve marathon en behaal je tijdens het trainen jouw richttijd, reken dan maar dat je tijdens de wedstrijd zonder vest de sterren van de hemel rent en die tijd verplettert.

De voordelen van een gewichtsvest zijn talrijk:

  • Iedereen kan hem dragen
  • Te gebruiken tijdens alle vormen van sport
  • Een hoog draagcomfort
  • Maakt elke training effectiever en uitdagender
  • Verschillende gewichten zodat je kunt opbouwen

Voor zo’n belangrijk hulpmiddel tijdens het sporten, is het natuurlijk van belang dat je gaat voor kwaliteit. Wij raden dit gewichtsvest van Tunturi aan. Het is vervaardigd van neopreen (synthetisch rubber met koolstofbinding), wat betekent dat het oersterk is, maar dankzij het zachte en elastische materiaal ook comfortabel. Wat je postuur ook is: deze extra vijf kilo zit gewoon lekker om het lichaam. Bovendien is de prijs van 29,90 euro ijzersterk.

De door ons aanbevolen gewichtsvest

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer