Home Voeding Voel je fitter met magnesium!

Voel je fitter met magnesium!

van admin-rxfit

Heb je je ooit afgevraagd waarom magnesium zo belangrijk is voor je gezondheid en welzijn? Als het vierde meest voorkomende mineraal in het lichaam speelt magnesium een essentiële rol in alles van spiercontractie tot eiwitsynthese en energieproductie. In dit artikel kijken we naar enkele manieren waarop magnesium je gezondheid en welzijn kan verbeteren.

De voordelen van magnesium

Magnesium is betrokken bij honderden verschillende biochemische processen in het hele lichaam. Hier zijn slechts enkele van de voordelen die het biedt:

  • Verbeterde botgezondheid – Magnesium helpt gezonde botten te ondersteunen door vitamine D te activeren en te helpen bij de opname van calcium. Studies hebben aangetoond dat voldoende inname van magnesium het risico op osteoporose kan verminderen.
  • Minder stress en angst – Magnesium kan stress en angst verminderen door de GABA-activiteit (gamma-aminoboterzuur) in de hersenen te verhogen. GABA is een neurotransmitter die helpt de stemming te reguleren en de zenuwen te kalmeren.
  • Verbeterde slaapkwaliteit – Magnesium blijkt effectief te zijn bij het verbeteren van de slaapkwaliteit door zijn vermogen om het cortisolniveau te verlagen en de GABA-activiteit te verbeteren. Dit bevordert ontspanning en rustgevende slaap.
  • Gezondheid van het hart – Magnesium speelt een belangrijke rol bij het behoud van een gezond hart door de bloeddruk te helpen reguleren, het hartritme te ondersteunen en ontstekingen te verminderen. Studies hebben ook aangetoond dat het het risico op een beroerte, hartaanval en andere hart- en vaatziekten kan verminderen.
  • Cognitieve functie – Voldoende magnesiuminname is in verband gebracht met een verbeterde cognitieve functie, zoals geheugenherinnering, focus, leervermogen, redeneervermogen, creativiteit, probleemoplossend vermogen, enz.

Uit deze voorbeelden alleen al blijkt dat magnesium een essentiële rol speelt in de algemene gezondheid en het welzijn. Dus hoe zorg je ervoor dat je genoeg binnenkrijgt?

Conclusie:

De beste manier om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt is via de voeding of indien nodig via supplementen. Voedingsmiddelen als amandelen, spinazie, bananen en avocado’s zijn allemaal rijke bronnen van magnesium die, indien mogelijk, deel moeten uitmaken van elk evenwichtig dieet. Bovendien zijn er tegenwoordig veel hoogwaardige supplementen op de markt die het u gemakkelijk maken om uw dagelijkse dosis binnen te krijgen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het dagelijks opsporen van specifieke voedingsmiddelen of ingrediënten! Met zoveel voordelen van dit krachtige mineraal – waarom zou je het vandaag niet eens proberen?

Meer info over Magnesium 200 mg

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer