Home Gear Waarom je als sporter niet zonder goede foam roller kunt
Waarom je als sporter niet zonder goede foam roller kunt

Waarom je als sporter niet zonder goede foam roller kunt

van admin-rxfit

Wie sport, weet dat ondersteuning en herstel net zo belangrijk zijn als de krachttraining en cardio die je uitvoert. Een goed herstel zorgt er niet alleen voor dat je blessurevrij blijft, maar ook dat je met een hogere intensiteit kunt trainen en dat je spiergroei bevorderd wordt. Iemand die zijn work-outs serieus neemt, kan daarom ook niet zonder kwalitatieve foam roller.

Wat doet een foam roller precies?

Een foam roller is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die fanatiek of intensief sport. Deze massagerol stelt je in staat om belangrijke spieren goed te masseren zodat je pijnvrij en soepel blijft. Bovendien helpt zo’n roller om blessures te voorkomen.

Je hoeft geen ervaren sporter te zijn om te profiteren van de voordelen. Juist ook als beginnende sporter kan deze vorm van ondersteuning je veel voordelen opleveren. Iedereen krijgt wel eens te maken met (spier)pijn, stramme spieren en blessures: door een goede roller te kopen, minimaliseer je de kans hierop en zorg je voor sneller herstel wanneer er wel problemen optreden.

Meer lezen over herstel door een foam roller?

Je kunt een foamroller gebruiken:

  • Voor een work-out, als onderdeel van een warming-up
  • Na een work-out, als onderdeel van een cooling down
  • Om je spieren soepel te houden
  • Om je spieren te masseren en pijn te bestrijden
  • Om sneller te herstellen en spiergroei te bevorderen

Het gebruik van een foam roller is zeer eenvoudig: je kunt hem overal gebruiken. Rol met de plek die je wilt behandelen heen en weer over de roller en je voelt direct het effect.

Waarom je niet moet beknibbelen op kwaliteit

Foam rollers komen in alle soorten en maten, maar wij raden aan om altijd voor kwaliteit te gaan. Hoe dikker en steviger de rol, en hoe beter de gebruikte materialen, hoe effectiever deze zal werken. The Grid X is een foam roller die dankzij zijn kwalitatieve materialen en speciale structuur optimaal is voor intensief gebruik. Hij masseert de spieren dieper dan andere exemplaren en is daarom bij uitstek geschikt voor de fanatieke sporter. Bovendien kan hij een lichaamsgewicht tot 190 kg. aan. Je koopt hem hier.

Ja, ik wil ook graag een foam roller

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer