Home Gear Een serieuze Crossfitter kan niet zonder speed rope

Een serieuze Crossfitter kan niet zonder speed rope

van admin-rxfit

Wat is een hulpmiddel dat in vele sporten voorkomt en dat al tientallen jaren (en zo niet langer) wordt gebruikt? Waarmee zie je sporters in allerlei disciplines (van boksers tot hardlopers, voetballers en coureurs) vaak trainen? Juist: met een speed rope, in onze taal ook bekend als springtouw. Speed ropes hebben hun nut dubbel en dwars bewezen: dit is waarom jij niet zonder kunt.

Niets zo doeltreffend als een speed rope

Soms zijn de eenvoudigste dingen het meest doeltreffend. De speed rope is hiervan een duidelijk voorbeeld. In de loop der jaren zijn er prachtige trainingen en zeer geavanceerde hulpmiddelen bedacht, maar een springtouw blijft voor iedereen een uitdaging. Of je nu een absolute beginner bent of een getrainde topatleet: van een goede speed rope workout ga je elke keer weer kapot.

Een springtouw is voor elke sporter nuttig, maar in het bijzonder Crossfitters kunnen eigenlijk niet zonder. In bijna elke Crossfit workout komt de speed rope voor: als gerichte oefening of als intermezzo tussen twee krachtoefeningen in. Of je ‘m nu gebruikt voor een warming up, een cooling down, om je hartslag op niveau te houden of om helemaal tot het gaatje te gaan: er zijn maar weinig manieren die zo effectief én betaalbaar zijn als zo’n touw.

Bekijk de speed rope in de shop

Altijd en overal te gebruiken

Hoewel een speed rope vaak een integraal onderdeel vormt van Crossfit sessie of circuittraining, kan-ie altijd en overal worden gebruikt. Iedereen kan ‘m ook gebruiken, want jij bepaalt de intensiteit. Dit bewijst tevens de veelzijdigheid van een speed rope: schaf je een goed exemplaar aan, dan kun je hier jaren mee voort. Je kunt er gericht mee trainen en opbouwen of er juist voor zorgen dat je in een zeer kort tijdsbestek een intensieve training krijgt. Je springtouw kun je altijd en overal gebruiken: in de sportschool, thuis, in de pauze op het werk of op vakantie. Eigenlijk zijn er geen redenen om geen speed rope in huis te hebben.

Waar een goed springtouw aan voldoet

Een goed touw is allereerst sterk en licht, maar comfort is ook van groot belang. De handvatten moeten een goede grip hebben en prettig aanvoelen. Het touw mag niet te dik zijn, en natuurlijk is ook de juiste lengte van groot belang. Met een speed rope train je niet alleen je conditie, maar ook je houding, timing en coördinatie, maar dan moet je geen touw hebben dat te kort of te lang is. Dit kwalitatieve, sterke, lichte en ultradunne exemplaar van Crossmaxx voldoet aan alle eisen die je aan een rope kunt stellen. Daarbij is hij voor iedereen te gebruiken, want hij is eenvoudig op de juiste lengte af te stellen.

De juiste lengte van jouw speed rope

Op welke lengte je jouw jump rope moet afstellen, is afhankelijk van je eigen lichaamslengte. De onderstaande tabel geeft een goede indicatie:

160cm = 264cm
165cm = 254cm
170cm = 262cm
175cm = 266cm
180cm = 272cm
185cm = 277cm
190cm = 282cm
195cm = 289cm
200cm = 297cm

Meer informatie over de speedrope

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer