Home Gear Waarom iedereen gebaat is bij trainen met wall balls
wall balls

Waarom iedereen gebaat is bij trainen met wall balls

van admin-rxfit

De échte cracks weten precies wat het zijn en wat je ermee kunt doen, maar voor de meeste mensen (zelfs voor doorgewinterde sporters) is het nu misschien nog niet helemaal duidelijk. We hebben het over wall balls. Veel gyms hebben ze, veel trainers maken er gebruik van (vraag het maar aan een Crossfitter) en steeds meer mensen hebben ze ook thuis. Dat is logisch, want iedereen is gebaat bij trainen met wall balls.

Veel producten zijn ontworpen met een specifiek doel in gedachten. Denk maar eens aan trainingsmiddelen als dumbbells, ab mats of leg press apparaten. Wall balls zijn met een iets bredere visie ontworpen: deze zware ballen kunnen namelijk in bijna elke workout verwerkt worden en kennen een breed scala aan toepassingen. De naam is even toepasselijk als misleidend, want hoewel veel oefeningen met de bal tegen een steun (muur) kunnen worden uitgevoerd (squats met een bal in de rug), kun je de ballen op zo veel meer manieren gebruiken.

Wall balls gebruiken voor revalidatie

Na een blessure sta je waarschijnlijk te popelen om er weer lekker tegenaan te gaan. Je moet alleen oppassen dat je niet weer een blessure oploopt en bovendien ben je waarschijnlijk – zeker als je langer geblesseerd bent geweest – een deel van je kracht en conditie kwijtgeraakt. Daarom moet je niet te hard van stapel lopen en is zorgvuldig opbouwen het devies. Een goede wall ball set kan je hierbij helpen. Omdat de ballen op allerlei manieren kunnen worden ingezet, vind je altijd een manier die je helpt te revalideren en weer op niveau terug te komen met minimale kans op nieuwe blessures. Wall balls worden ook verkocht in sets van verschillende gewichten zodat je de intensiteit gaandeweg op kunt voeren.

Bekijk de wall balls in de shop

Ideaal voor core stability

Je core is één van de belangrijkste gebieden om te trainen. Met vrije gewichten doe je dit dikwijls effectiever dan met machines. Ook op dit gebied zijn wall balls ideaal: je kunt zelf het gewicht kiezen en door middel van houding en toepassing kun je zeer specifiek bepaalde spieren of spiergroepen trainen, waarbij je tevens een beroep doet op je kern.

Krachttraining met wall balls

Denk je dat je met wall balls geen zware workout kunt doen? Think again. Kijk maar eens naar het gewicht van deze ballen. Deze Crossmaxx set is namelijk te koop met gewichten van 2 tot en met 12 kilo. De ballen met een lager gewicht zijn ideaal voor revalidatie en veelzijdige training, maar met de zwaardere exemplaren kun je oefeningen zeer intens maken. Hiermee zal zelfs de grootste strongman of fitgirl een uitdagende oefening weten te creëren.

Wij zijn fan van deze set van Crossmaxx omdat hij niet alleen voorziet in alle gewichten en de ballen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen; de ballen zijn ook nog eens zacht en dat betekent dat je er comfortabel mee kunt trainen.

Het grote geheim

Als je alle voordelen van deze ballen bij elkaar optelt, kom je uit bij een groot geheim: je kunt namelijk perfect samen trainen met wall balls en dat maakt deze hulpmiddelen extra leuk. Doorgeven, overgooien, afwisselen: alles is mogelijk. Daarom is de wall ball ook zo populair onder Crossfitters. In groepsoefeningen is dit een zeer waardevol hulpmiddel. Haal een ball, enkele ballen of een complete set in huis en ervaar de veelzijdigheid en de voordelen. De wall balls van Crossmaxx zijn per stuk al verkrijgbaar vanaf 46,50 euro en als voordeelset met meerdere ballen al vanaf 145,65 euro.

Meer informatie over onze favoriete wall ball

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer