Home Training Heb je ooit CrossFit overwogen? Waarom je dat zou moeten doen
Heb je ooit CrossFit overwogen? Waarom je dat zou moeten doen

Heb je ooit CrossFit overwogen? Waarom je dat zou moeten doen

van admin-rxfit

Het begon ooit als een trend, maar tegenwoordig zweren wereldwijd miljoenen mensen bij CrossFit. Ook Nederland kent tienduizenden fanatieke CrossFitters. De sport is uitgegroeid tot een fenomeen met professionele trainers, vooruitstrevende work outs en heuse competities. Maar waarom is het ook voor jou de ideale training? Onderstaand vijf redenen om voor CrossFit te kiezen.

Vijf redenen om voor CrossFit te kiezen

Niet voor niets is het aantal mensen die deze vorm van training kiezen de afgelopen jaren explosief gestegen. De work outs zijn voor iedereen uit te voeren, vormen een uitdaging, zijn vooruitstrevend en zeer veelzijdig en compleet.

Motiverende groepsdynamiek

Iedereen kent het probleem wel: je “moet” sporten. Je weet dat het goed is om te gaan, maar op de een of andere manier eindig je toch weer op de bank met de afstandsbediening in je hand. Je voelt je schuldig en neemt je voor om de volgende keer écht weer de sportschool in te duiken, maar je raadt het al: de volgende keer gebeurt weer precies hetzelfde. Met CrossFit zul je hier geen last van hebben, dankzij de motiverende groepsdynamiek. Het is namelijk geen solosport. Als CrossFit één ding bewezen heeft, is dat het een zeer sociale vorm van sporten is, met een hechte community. Veel oefeningen worden met een partner uitgevoerd. Omdat iedereen elkaar motiveert, zul je ook echt zin krijgen om te gaan: ook op die dagen waarop je het een beetje zwaar hebt.

De meest complete work out

Niet voor niets gebruiken ook professionele atleten CrossFit-trainingen en zijn er zelfs officieel erkende, wereldwijde competities. De beste CrossFitters gelden als de fitste en meest allround atleten ter wereld. Alle soorten trainingen worden namelijk gebruikt: cardio (zowel explosief als duur), krachttraining, body weight training, core stability, lenigheid: CrossFit is dé ideale weg naar een gezond en volledig getraind lichaam.

Het is nooit saai

Sleur en regelmaat zijn de grootste tegenstanders van de meeste mensen in de gym. Daar hoef je bij CrossFit niet bang voor te zijn. Het aantal work outs is zeer groot en gevarieerd. De kracht en effectiviteit schuilen ook in deze veelzijdigheid: geen training is hetzelfde. Omdat zoveel elementen kunnen worden gecombineerd, is er nooit sprake van sleur. Elke work out verrast je weer. De ene keer train je jouw spieren helemaal suf, dan weer ligt de nadruk op conditie en de keer erna is het de mix van alles.

Effectiviteit is gegarandeerd

Wie echt effectief wil trainen, kan het beste voor CrossFit kiezen. Deze sport dwingt je namelijk om uit je comfort zone te stappen. Je kunt wel zelf aan de slag gaan in de gym, maar we weten allemaal dat wij het liefste kiezen voor de oefeningen die wij fijn vinden of die wij al goed kennen en/of kunnen. Heb je een hekel aan squats, heb je helemaal niets met cardio of ontzie je het liefste jouw schouders omdat je deze trainingen zo zwaar vindt? Jammer joh: met CrossFit ontkom je er niet aan. Ja, de trainingen zullen zwaar zijn en ja, je zult soms vloeken en tieren en wensen dat je toch thuis was gebleven, maar je traint gegarandeerd alle elementen van je lichaam (en geest) en bent elke keer weer trots en blij dat je het hebt geflikt.

Het is betaalbaar

CrossFit kost niet veel geld als je kijkt wat je er voor terugkrijgt. De prijs is meestal vergelijkbaar met die van een abonnement bij een goede sportschool. Daarvoor krijg je veel gelegenheid om te trainen (doorgaans meerdere malen per week), kom je bij lekker weer misschien ook nog eens regelmatig buiten, kun je beroep doen op de expertise van een ervaren en kundige trainer, ontmoet je leuke en gemotiveerde mensen en ben je dus gegarandeerd van een super effectieve work out.

Heb jij nog geen ervaring met CrossFit, zoek dan nu naar trainingen bij jou in de buurt en doe gewoon eens een proefles mee. Wedden dat je aan de slag wilt gaan?

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer