Home Gear Train effectief én gevarieerd met een power rope

Train effectief én gevarieerd met een power rope

van admin-rxfit

Te keer gaan als een beest, je he-le-maal in het zweet werken en doorgaan tot het gaatje. Klinkt dit als iets waar jij enthousiast van wordt? Dan is een battle rope zeker voor jou. Dit dikke, zware touw vormt een uitstekend alternatief voor krachttraining met behulp van gewichten. Het is zeker net zo effectief en velen zullen zeggen dat het trainen met een battle rope gevarieerder en leuker is om te doen.

Power rope is een killer voor je bovenarmen

Wie bekend is met sporten als CrossFit, kent een battle rope. Dit dikke, zware touw wordt gebruikt om de armen en het bovenlichaam te trainen. En hoe! Het touw is vele meters lang en vele centimeters dik. Die combinatie zorgt voor een uitdagend gewicht. Het is echter niet het gewicht alleen wat trainen met zo’n rope uitdagend maakt: het is vooral de manier waarop je traint. Het is namelijk geen statisch gewicht. Omdat je het touw in beweging brengt, is je workout extra zwaar. Door de beweging heb je extra spierkracht nodig. Dit is bijzonder effectief en daarom zie je zelfs de sterkste sporters goed stuk gaan met een battle rope.

Bekijk de power rope in de shop

Sterk in opmars

Nog niet zo heel lang geleden was een battle rope iets dat alleen werd gebruikt door professionele of zeer geavanceerde sporters. Tegenwoordig heeft elke zichzelf respecterende gym enkele battle ropes in huis. Het is dan ook een trendy workout geworden, mede dankzij de opkomst van Crossfit. De volgende stap in de trend is om zelf een touw in huis te halen. Toegegeven: je moet er de ruimte voor hebben, maar indien die ruimte beschikbaar is, trakteer jij je met zo’n rope op de mogelijkheid om op een zeer toffe én effectieve manier te trainen.

Ontwikkel meer dan kracht alleen

Zijn hoge intensiteit maakt dat een battle rope goed gebruikt kan worden voor korte, intensieve workouts. Het touw is een integraal onderdeel geworden van veel trainingen en er zijn zelfs complete workouts voor bedacht. Ten opzichte van de meer traditionele krachttrainingsmethodes kent de battle rope enkele belangrijke voordelen. Omdat de touwen constant in beweging zijn, vergt het goed uitvoeren van de oefening niet alleen kracht, maar ook balans, precisie en coördinatie. Dit alles train je dus. Bij het trainen met twee touwen wordt bovendien elke arm apart getraind. Op die manier is het mogelijk om asymmetrie en onbalans effectief weg te trainen.

Hier koop je een goede battle rope

Het spreekt voor zich dat je een flink en kwalitatief hoogwaardig touw nodig hebt om effectief te kunnen trainen. Een battle rope is niet de goedkoopste aanschaf die je kunt doen, maar wel een hele mooie. En eerlijk: de prijs zal je wellicht in positieve zin verrassen. Deze Muscle Power Battle Rope van MP is te koop voor 169 euro. Daarvoor heb je een a-kwaliteit touw van maar liefst 15 meter lang en bijna 4 centimeter dik. Reken maar dat je jouw armen hiermee next level gaat krijgen.

Meer informatie over onze favoriete power rope

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer