Home Gear Wrist wraps: onmisbaar in bijna elke work out
wrist wrap

Wrist wraps: onmisbaar in bijna elke work out

van admin-rxfit

Je ziet de pro’s er altijd mee lopen en vraagt je wellicht af wat die banden om hun pols nu precies zijn. Dat zijn wrist wraps: onmisbaar tijdens het beoefenen van vrijwel alle vormen van krachtsport of sport waarbij je armen (en dan vooral je polsen) kracht op moeten vangen. Ben jij van plan om serieus te trainen, dan is het aanschaffen van een paar hiervan geen luxe, maar een noodzaak.

Waarom wrist wraps zo belangrijk zijn

Het ziet er stoer en professioneel uit, zo’n set wrist wraps om de polsen, maar ze zijn zeker niet cosmetisch van aard. Ze bieden namelijk essentiële stabiliteit, stevigheid en bescherming. Je polsen kunnen enorme krachten weerstaan, maar zijn tegelijkertijd behoorlijk kwetsbaar. Een polsblessure is één van de naarste blessures die een sporter kan oplopen. Ga maar na: wat kun je nu nog doen met een pijnlijke of geblesseerde pols? Bovendien kan herstellen van een polsblessure een zeer lange tijd in beslag nemen… daar gaat al je progressie! Laat dit niet gebeuren en draag tijdens het sporten altijd wrist wraps.

De toepassing van wrist wraps

Wrist wraps zijn geschikt voor iedereen die tijdens het sporten stabiliteit en kracht in zijn polsen nodig heeft. Cardio uitgezonderd, vormen wrist straps bij vrijwel elke work-out een toegevoegde waarde. Sporten en work outs waarin jouw polsen het zwaar te verduren krijgen, zijn onder andere:

  • Boksen
  • Gewichtheffen
  • Crossfit
  • Bankdrukken
  • Push ups
  • Planking
  • Walk outs
  • En wat te denken van alle vormen van HIIT en circuit training?

Dit vinden wij de beste exemplaren

Je zult inmiddels begrijpen dat het van groot belang is dat je gaat voor kwalitatieve wrist straps. Deze bandages zijn namelijk meer dan een lapje stof. Goede wrist wraps beschikken in de eerste plaats over een duimlus, zodat ze altijd goed op hun plek blijven en niet gaan irriteren tijdens het sporten. Daarom is het gebruikte materiaal ook cruciaal: de straps moeten de juiste mix bieden tussen stevigheid, duurzaamheid en draagcomfort.

Wrist straps vormen één van de beste investeringen die je kunt doen. Qua aanschafprijs hoef je niet bang te zijn. Bovendien vormt de juiste set een duurzame investering. Wij zijn fan van de Gorilla Wear Wrist Wraps. Niet alleen zijn ze met een prijs van 18,90 euro scherp geprijsd, ze zien er ook nog eens goed uit, beschikken over een duimlus, zijn uiterst stevig én comfortabel dankzij een mix van polyester, katoen en nylon velcro en ze zijn ook nog eens extra lang (46 centimeter) zodat ook sporters met flinke polsen en grote onderarmen ze goed kunnen dragen. Dankzij de klittenband sluiting blijven ze eenmaal aangebracht je hele work out lang op hun plaats zitten. Ze worden geleverd met een handige opbergetui en gaan lange tijd mee. Je koopt ze hier.

Bekijk de wrist wraps in de shop

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Accepteer Lees meer